Laporan Persidangan

KUALA LUMPUR: Kerajaan akan melakukan penstrukturan semula sistem subsidi melalui konsep pengagihan lebih adil yang mensasarkan rakyat berpendapatan rendah sebagai penerima utama bantuan itu, kata Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.
…berita penuh – Nov 10, 2007 4:13 pm

Najib ikrar setia bersama Pak Lah
DATUK Seri Najib Razak yang mewakili kepemimpinan Umno Pusat dan negeri, berikrar berdiri teguh di belakang Presiden parti dan akan bekerja keras untuk cemerlang pada pilihan raya umum akan datang bagi merealisasikan gagasan serta inisiatif yang diperkenalkan Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.
…berita penuh – Nov 10, 2007 4:12 pm

Amaran PM jangan cabar undang-undang negara
KUALA LUMPUR: Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menegaskan demonstrasi jalanan yang dirancang pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan parti pembangkang hari ini bukan cara untuk membawa perubahan, sebaliknya ia perlu dilakukan menerusi pilihan raya.
…berita penuh – Nov 10, 2007 4:11 pm

BNM diminta tetap dana agromakanan
NAIB Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin meminta Bank Negara Malaysia (BNM) menetapkan sejumlah peratusan dana bagi pinjaman oleh institusi perbankan tempatan khusus untuk membiayai inisiatif agromakanan. Oleh itu, katanya, institusi kewangan tidak seharusnya menumpukan pembiayaan pinjaman kepada usahawan berkaitan bidang perladangan komoditi seperti kelapa sawit, koko dan getah.
…berita penuh – Nov 10, 2007 4:10 pm

Sumbangan pemimpin muda dituntut
PRESIDEN Umno, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, semalam mengingatkan pemimpin Kelab Umno Luar mengenai peranan mereka sebagai generasi muda bagi membantu negara mencapai Misi Nasional, selain mengharungi dan mengisi fasa 50 tahun kedua selepas merdeka.
…berita penuh – Nov 10, 2007 4:10 pm

Pantun Pak Lah mencuit
DATUK Seri Abdullah Ahmad Badawi ketika menggulung perbahasan semalam mencuit hati perwakilan dengan dua rangkap pantun mengenai kemesraan suami isteri dan keinginan untuk memiliki zuriat.
…berita penuh – Nov 10, 2007 4:09 pm

Unitar milik penuh Umno, distruktur bantu Melayu
TIMBALAN Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan Universiti Tun Abdul Razak (Unitar) kini dimiliki sepenuhnya Umno dan akan melalui proses penstrukturan semula untuk membantu orang Melayu dalam bidang keusahawanan.
…berita penuh – Nov 10, 2007 4:08 pm

10 firma Melayu akan ke bursa
KUALA LUMPUR: Kerajaan mengenal pasti lima hingga 10 syarikat Bumiputera untuk disenaraikan di Bursa Malaysia dan Mesdaq tahun depan sebagai usaha untuk meneruskan perjuangan bagi mencapai matlamat Agenda Melayu.
…berita penuh – Nov 10, 2007 4:07 pm

8 tajuk seterusnya…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MENDAULATKAN MARTABAT BANGSA

Adat bersaudara, saudara dipertahankan; adat berkampung, kampung dijaga; adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan.

%d bloggers like this: