Peluru hidup buat ketua Kafir Harbi Malaysia

Ditulis oleh iqbal

Mei 21st, 2008

Pengerusi DAP, Karpal Singh hari ini menerima sepucuk sampul surat mengandungi nota ugutan berserta sebutir peluru hidup di pejabatnya di Jalan Pudu Lama di sini.

Sampul berwarna kuning itu diserahkan oleh seorang lelaki yang tidak dikenali kepada kerani pejabat guaman tersebut kira-kira pukul 12.30 tengah hari ketika Karpal tiada di pejabat berkenaan.

Karpal berkata, beliau hanya mengetahui hal itu apabila dimaklumkan oleh seorang keraninya melalui panggilan telefon kira-kira pukul 12.45 tengah hari ini.

“Selepas diberitahu, saya terus ke pejabat dan mendapati memang ada sebutir peluru serta nota ugutan ditujukan kepada saya”.

“Saya seterusnya membawa nota ugutan dan peluru berkenaan kepada polis untuk membuat laporan mengenainya,” katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi di sini hari ini”.

Menurutnya, nota ugutan itu antara lain memintanya supaya jangan mempersoalkan kuasa raja-raja Melayu dan ia adalah amaran pertama penghantarnya.

Komen:

Nampak jelas dan terang pada kita bahawa tindakan Karpal mempersoalkan tentang ketuanan Melayu serta raja-raja Melayu memang satu tindakan yang kurang bijak. Tapi masalahnya Karpal sahaja yang masih “Blur” tak nampak cahaya peluang terakhir sebelum apa-apa perkara yang lebih buruk terjadi. Cuba-cubalah bawa berfikir sebelum nak buat sesuatu.

P/S: Sarang Tebuan Jangan Dijolok, Kalau Dijolok Juga Buruk Padahnya Nanti! Rakyat tetap setia pada Rajanya sejak dari azali, jadi tak mustahil perkara sebegini boleh berlaku bila rakyat merasakan raja yang mereka sembah diperlekehkan tindakan serta kuasa yang ada pada baginda.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MENDAULATKAN MARTABAT BANGSA

Adat bersaudara, saudara dipertahankan; adat berkampung, kampung dijaga; adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan.

%d bloggers like this: