DAP dan PKR takut kerajaan Perpaduan NAJIB – HADI


DAP dan PKR kini merasa gusar setelah kumpulan Erdogan gagal untuk menguasai pemilihan PAS. Hj Hadi pula dikatakan ghairah untuk melaksanakan kerajaan perpaduan, Bagi DAP dan PKR, mereka tidak akan mampu untuk berdiri sendiri tanpa Pas dan seandainya dua parti ini bergabung , ianya merupakan satu gabungan kuasa Melayu yang besar.

Pengarah Pilihanraya PAS Pusat,Datuk Mustapha Ali telah mengadakan satu sidang akhbar mengejut di ibupejabat PAS di Kuala Lumpur pagi Selasa yang jelas ‘ korner baring’ dari kenyataan Presiden PAS Datuk Haji Hadi Awang pada muktamar parti itu mengenai idea kerajaan perpaduan.Mustapha yang diketahui umum rapat dengan Haji Hadi telah meminta semua pimpinan PAS dan pakatan pembangkang berhenti cakap mengenai hal berkenaan.

Mustapha mungkin ada perancangan beliau sendiri dan untuk merealisasikan perkara ini , ianya perlu dilakukan dalam keadaan yang tenang. Namun DAP dan PKR kini sudah tidak boleh tenang lagi kerana perkara ini bukannya sesuatu yang baru timbul , tetapi sememangnya pernah berlaku dan sememengnya ada perbincangan dan persegalaman yang sedang dimenterai oleh UMNO dan Pas. Hj Hadi juga pernah mengakui bahawa sememangnya pernah berlaku perbincangan mengenai kerajaan perpaduan ini.

DAP mungkin tidak senang dengan cara Pas dan Pas juga sememangnya tidak senang dengan cara DAP dan PKR . Pas sebagai parti Melayu tentu kini merasaklan telah banyak melakukan dosa terhadap pengkhianatan kepada bangsa Melayu khususnya ahli UMNO yang terdiri dari orang Melayu yang beragama Islam.

Kita tentu akan dapat melihat sesuatu yang positif akan berlaku dalam masa yang terdekat ini. Pastinya DAP dan PKR akan cuba melakukan sesuatu untuk menggagalkan kerajaan Perpaduan ini. PAS juga telah sedar dari keputusan pilihan raya kecil baru baru ini , pengundi melayu telah banyak yang kembali memberikan undi kepada UMNO. Hadi keligatan begitu positif dan yakin dengan kerajaan perpaduan ini sehinga sanggup berterus terang pada Muktamar PAS yang lalu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: