Hindraf beri masa 100 hari kepada PM


Hindraf, yang mendapat dukungan popular komuniti India, akan menangguhkan sebarang bantahan termasuk demonstrasi dalam tempoh 100 hari pentadbiran Datuk Seri Najib Razak.

“Sebagai tanda sangka baik dan harapan akan wujud pembaharuan sebenar dan positif berhubung nasib kaum India di Malaysia, Hindraf tidak akan menganjurkan kegiatan seperti tunjuk perasaan atau menyerahkan memorandum,” kata pengerusinya P Waythamoorthy hari ini.

bm lima tahanan hindrafBeliau, yang berada di London sejak penahanan lima tokoh Hindraf bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada Disember 2007, berkata Hindraf benar-benar berharap perdana menteri baru  bersedia berbincang dengan pertubuhan haram itu bagi mencari jalan penyelesaian.

Adik penasihat undang-undang NGO itu P Uthayakumar – kini masih meringkuk dalam tahanan di kem Kamunting, Taiping – juga mengalu-alukan barisan jemaah menteri yang mengangkat sumpah hari ini.

Kurang 12 jam selepas mengangkat sumpah di depan Yang di-Pertuan Agong pada 3 April lalu, Najib membebaskan dua daripada pemimpin Hindraf daripada kem Kamunting: R Kenghadharan dan V Ganabatirau.

Selain Uthayakumar, setiausaha Hindraf T Vasantha Kumar dan M Manoharan, kini ADUN Kota Alam Shah, masih di kem tahanan tersebut.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: