Buku perempuan tidak bermoral dan rasuah RM100 Anwar kepada ahli hantu PPP


Sehingga hari ini Elezebeth Wong masih  disimpan sebagai Ahli dewan Undangan Negeri Bukit Lanjan walaupun gambar beliau sebagai perempuan yang tidak bermoral semakin tersebar luas . Gambar  beliau tersebar lagi di pilihan raya  kecil Bukit gantang kerana ada sebilangan rakyat yang tidak berpuas hati dengan sikap PAS yang menyokong perbuatan perempuan yang tidak bermoral ini. Pas perlu menjawab mengapa mereka Nik Aziz , ulama Pas dan  Muslimah Pas memepertahankan  perempuan yang tidak bermoral ini. Buku mengenai perempuan  tidak bermoral ini telah diedarkan di Bukit Gantang . Walaupun buku berkenaan tidak  tertera  nama penerbit tetapi ada pihak yang berkata buku ini dicetak dan diedarkan oleh ahli Pas  sendiri dengan dua niat yang berbeza. Niat pertama , mengharapkan penyokong Pas tidak mengundi calon payung terjun yang diturunkan di Bukit Gantang kerana penyokong Pas tempatan mahukan kerusi itu ditandingi oleh anak tempatan.Niat yang kedua adalah , untuk dijadikan senjata untuk menuduh BN yang  mencetak  buku berkenaan. Sungguh licik permainan mereka setelah merasakan sokongan kepada parti berkenaan kian menurun ketika ini.

Elezebeth Wong yang dikatakan sebagai perempuan yang tidak bermoral dan dikaitkan juga dengan Ketua Penerangan Parti Keadilan Tian Chua . Tian Chua yang telah ke Taiwan bersama elizebeth Wong dan seorang lagi pemimpin muda Pas yang juga  pergi ke Taiwan dengan seorang pemimpin wanita  PKR . Pemergian mereka ke Taiwan Ssebenarnya tidak lebih sebagai bercuti kerana sewaktu mereka tiba di sana , semua MP BN telah pun meninggalkan  Taiwan dan mereka terperangkap di Taiwan beberapa hari kerana lapangan terbang ditutup akibat ribut kencang yang melanda Taiwan. Keraguan terhadap Saifuddn dan Fauziah juga telah menjadi persoalan di kalangan ahli-ahli PAS dan PKR ketika ini.Menyokong PAS di Bukit Gantang seperti sama juga  menyokong Elizebeth perempuan yang tidak bermoral ini.

Anwar rasuah  RM 100 bagi setiap tanda tangan di kertas kosong
.

Satu lagi isu yang menjadi hangat di Bukit Gantang dan Bukit Selembau kini adalah apabila  nilai  ahli PKR hanyalah RM 100 .Hari ini Anwar mengumumkan seramai  6000 ahli PPP telah menyertai pakatan rakyat di kertas , sejauh manakah  kebenarannya tidak lah pula diketahui. Apa yang berlaku di Bukit Gantang adalah mereka hanya diminta menandatangani kertas kosong dan akan dihadiahkan sebanyak RM 100 , Mereka hanay memberikan salinan  Kad Pengenalan dan tandatangan sehelai kertas kosong , tak kira lah dari parti mana mereka bernaung dan mereka akan di hadiah kan dengan wang tunai sebanyak RM 100. seorang ahli MCA yang ditemui berkata , beliau dan rakan prakan tidak melepaskan peluang untuk mendapatkan RM 100 ini kerana ianya bukan memberikan sebarang kesan kepada mereka. Ambil sahaja RM 100 , kami bukan ahli PPP. kami  bukan mengundi mereka pun. Peluag untuk dapat duit free, ambil saja lah.

Gimik besar yang dilakukan oleh Anwar ini langsung tidak melemahkan  BN , Mereka sebenarnya hanya mendapat seorang naib Presiden PPP dan yang lain yang kelaur parti sebenarnya adalah ahli hantu PPP.Inilah cara orang yang terdesak dan sekiranya  mana-mana kerusi PR dapat ditawan oleh BN , maruah  Anwar akan tercemar dan beliau akan merasa malu kerana seperti yang kita ketahui Anwar sememangnya gerun dengan Perdana Menteri baru Malaysia.  Anwar tidak mampu kalah dua  pilihan raya kecil ini dan tidak kesah jika kalah di batang Ai.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: