Skandal Elizebeth – Cuti rehat tidak merubah pandangan rakyat terhadap beliau


Sememangnya telah kita duga, surat perletakan jawatan Elizebeth atau nama manjanya Eli akan ditolak oleh kepimpinan PKR kerana bagi PKR perbuatan salah laku, salah tabie adalah adalah perkara biasa. Apa ada dengan gambar Elizebeth yang tidur tekangkang dengan kain terselak dengan memakai cermin mata lagi. Apakah gambar ini diambil ketika Elizebeth tidak sedarkan diri, tidak sedar diri kerana jauh melawan ombak yang kencang atau tidak sedar diri kerana tidur.

Come on babe. Takkan lah tidur pakai cermin mata. Tak kanlah tengah tidur nampak macam terdampar ditepian setelah jauh mengharungi badai. Elizebeth saja yang tahu setinggi mana badai yang diharungi. Tapi mereka mempertahankan Elezibeth seolah-olah Elizebeth tidak bersalah dan mereka menuduh pula privcy Elizebth di cerobohi. Sebenarnya Elizebeth yang mungkin baru diceroboh. Gambar boleh menrangkan beribu makna. Sendiri mahu ingatlah..

Kenapa ada orang lain dalam rumah beliau jika bukan Elizebeth yang menjemput. Biasanya jika ada sepasang kekasih didalam sebuah rumah maka akan ada seorang lagi, syaitan akan bersama mereka. Tetapi ini dikatakan privacy Elizibeth sebagai `Andartu` yang tidak lagi bersuami. Suka hati dia lah nak buat apa. Seolah-olah mereka mengatakan bahawa Elizebeth punya hak untuk melakukan apa saja, hak dia, sebab semua pun hak dia, dia nak buat apa, nak kasi siapa, itu hak dia. Kenapa orang lain nak sibuk-sibuk. Yang mereka ini sibuk nak pertahankan perkara tidak bermoral ini pula kenapa. Hak rakyatlah untuk menimbangkan dan membincangkan, hak polis pula untuk menyiasat dan hak Elizebeth untuk mempertahankan diri.

Sebenarnya, sememagnya tidak ada orang nak sibuk kalau Elizebeth ini jual Char Kwea Tiow atau jual babi goreng atau itik panggang, masalahnya Elizebeth adalah hak rakyat, kerana dia mewakili rakyat. Sama juga dengan Anwar Ibrahim, jika beliau seorang pelombong bijih, tak ada orang nak peduli, koreklah lubang mana pun orang tak peduli, tapi masa itu dia adalah Timbalan Perdana Menteri. Jika Elizebeth orang Islam tentu dia telah didakwa atas tuduhan khalwat, berdua-duan didalam rumah. Malangnya, walaupun kes ini sama dengan kes khalwat, tetapi tiada undang-undang yang boleh menghukum beliau kerana beliau bukan seorang Islam.Yang hairan ini kenapa ramai yang menyokong Elizebeth berkhalwat. Termasuklah Pas.

Bayangkan jika Chua Sow Lek jual ikan bakar atau itek pangang, ingat orang ambil tahu ke pasal skandal sex dia. Orang tak ambil peduli.Oleh kerana dia Public Figure, semua orang jadi kecoh. Anwar mahu memadamkan ingatan rakyat mengenai skandal ini dan memberikan time break kepada Elezibeth untuk berehat agar tidak tertekan lagi. Benarkah Elizebeth tidak akan tertekan lagi selepas time break berkenaan. Apakah maruah Elizebeth akan pulih selepas time break berkenaan. Nasib baik Anwar tidak arahkan Elizebeth berselindung di kedutaan Turkey dan hanya mengarahkan beliau berehat.

Jelas Elizebeth sendiri yang mengaku gambar itu dirakam oleh x boyfriend beliau. Berkhalwat lah tuh. Nik Aziz, Hj Hadi, Mat Sabu, Hassan Ali yang paling buruk sekali Dewan Pemuda Pas juaga turut bersubahat dan cuba menghalalkan kes khalwat ini (jika dia beragama Islam, tapi perbuatan itu samalah macam berkhalwat). Tidak seperti Mat Sabu, beliau boleh menang sebab tinggal di hotel ada nombor bilik, hanya silap bilik dia terlepas dari mahkamah dunia, mahkamah di akhirat, belum tahu lagi sebab diakhirat bukan membicarakan nombor bilik tetapi membicarakan apa yang Mat Sabu buat.

Kita mencabar Dewan Pemuda Pas untuk menganjurkan demonstrasi secara hairan seperti yang sering mereka lakukan apabila membantahkan kemasukan artis luar dan artis tempatan yang menyanyi memakai baju, bukan terkangkang dan kain terselak hingga nampak segalanya. Mana pergi pemimpin Dewan pemuda Pas? Mana Nasharuddin, dah pakai skirt ke ? Kita juga mencabar Nik Aziz dan juga Hj Hadi untuk memberikan kata-kata dua yang menafikan bahawa apa yang dilakukan adalah sesuatu yang tidak bermoral. Kenapa Pas masih menyokong Elizebeth dan PKR. Apakah akan ada fatwa baru, jika ada kes khalwat dan ada orang yang mengambil ganbar dan menyebarkan, hukumnya adalah halal dan yang berkhalwat itu tidak salah kerana mereka adalah dari parti Pembangkang. Hj Hadi boleh halalkan perbuatan Elizebeth ?

Sejauh mana juga Elizebeth menjauhkan diri dari keyataan, rakyat yang tidak berehat tidak akan melupakan skandal ini. Anwar juga double standard apabila menolak perletakan jawatan Elizebeth tetapi membenarkan perletakan jawatan V Arumugam yang menghadapi isu moral juga, kenapa surat perletakan jawatan V Arumugam diterima tetapi surat perletakan jawatan Elizebeth ditolak.

Allah SWT sudah mula menujukkan satu demi satu musibah yang melanda pembangkang. Sekarang ini semuanya dibayar cash. Satu demi satu terbongkar sehingga Anwar tidak sempat untuk mempertahankan satu, keluar satu lagi. Dulu sibuk nak main lompat-lompat sekarang sibuk main tolak-tolak pula. DAP hanya berdiam diri kerana Elizebeth tidak bertanding bawah tiket DAP. Mereka main selamat cuma Lim Guan Eng saja yang cuba-cuba nak alihkan fokus rakyat dengan isu nak kena bunuh.

Macam-macam betul tektik kotor mereka nak selamatkan kekotoran yang mereka buat. Eloklah Elizebeth teruskan dengan niatnya untuk meletakan jawatan bagi membersihkan imej beliau. Kalau Menteri Kewangan Jepun boleh meletakan jawatan kerana terasa bersalah mengadakan sidang akhbar ketika dalam keadaan mabuk, tetapi dia menafikan dan berkata dia telan ubat sebelum sidang akhabr, tetapi demi moral beliau melatakan jawatan. Eloklah Elizebeth teruskan niatnya dan SPR boleh adakan, tiga pilihan raya serentak. Janagn buang masa kami nak datang satu lagi pilihan raya selepas 7 April ini.

Oleh Tepak Bersulam
http://wwww.tepakbersulam.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: